Verpak je pakket goed en veilig

Steeds meer mensen kopen en verkopen hun spullen online. Door het toenemende online winkelen, nemen ook de pakketjes in de post toe. De meest ingewikkelde en dure producten moeten nu met de post verstuurd kunnen worden. Niet altijd even makkelijk, zorg daarom altijd voor een goede verpakking en bescherming van je producten. Zo komen ze heel aan bij de ontvanger. Wij geven wat handige tips!

Van buiten naar binnen

Door de wereldwijde pandemie vorig jaar gingen we letterlijk van buiten naar binnen. Meer mensen bleven binnen in huis en kochten ook hun producten vanuit huis. Cadeautjes, meubels en boodschappen worden steeds meer online gedaan. De wereldwijde pandemie heeft daar ook een grote rol in gespeeld, maar ook de globalisering is van grote invloed hierop. We willen steeds minder fysiek naar de winkel en bestellen meer onze producten vanuit huis. Gemakkelijk met een één druk op de knop. Maar al deze producten moeten ook verpakt en op de post worden gedaan. Daarom is het kiezen voor de juiste verpakkingsmaterialen van groot belang. Laten we daarom beginnen met de buitenkant van de verpakking. Daarna bespreken we hoe je je pakket het best vanbinnen kan verpakken. 

Goede bescherming van buiten

Het belangrijkste is dat je pakket tegen een stootje kan. Zorg daarom tijdens het verpakkingen kopen, dat de buitenkant van het pakket van het juiste materiaal is. Stevig karton is in vele situaties ideaal. Zo kan je grote verhuisdozen van karton krijgen, maar ook een brievenbusdoos is gemakkelijk te bestellen van karton voor de kleinere pakketjes. Ook is het slim de hoeken van het karton extra in te tapen met verpakkingstape. Hierdoor zorg je ervoor dat deze minder snel stuk gaan of beschadigen. Verpakkingen bestellen kan tegenwoordig ook heel makkelijk online, zo kan je in één keer een grote hoeveelheid kopen en wordt dit vaak de volgende dag al netjes bij je afgeleverd. 

Zachte bescherming vanbinnen

Nu lijkt wellicht de buitenkant het belangrijkst, maar dat valt hartstikke mee. Natuurlijk zijn de verpakkingsmaterialen waar je je producten in op stuurt erg essentieel. Maar de binnenkant is net zo belangrijk. Helemaal als je bijvoorbeeld glaswerk of breekbare producten verstuurt. Maar ook producten zoals meubels en wasmachines hebben een zachte binnenkant nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede folie, zoals noppenfolie of stretchfolie. Het houdt niet alleen netjes je producten bij elkaar, maar dient ook als een extra beschermlaag voor je pakket. 

Bij het vervoeren van meubelen is het ook verstandig naast deze folies gebruik te maken van zachte dekens. Verhuisdekens zijn dan ideaal om mee te werken. De vezels van verhuisdekens zijn net anders samengesteld dan die van gewone dekens. Hierdoor scheurt hij minder snel en zijn ze extra dik. Wel zo handig, die kunnen wel tegen een stootje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *