Stempelen? Doe het met het juiste materiaal!

Stempelen? Doe het met het juiste materiaal!

Als u wilt stempelen, kies dan perfect het materiaal voor uw specifieke toepassing. In dit artikel tonen wij u duidelijk hoe makkelijk u werkt als u zorgvuldig uw tools uitkiest. Vraag gerust raad aan experts als u er niet goed uitkomt.

Uw stempelkussen bepaalt het resultaat

Stempelen is niet alleen de juiste stempel kiezen. Het was misschien een hele zoektocht om precies die stempel te vinden die u zocht: zelf-inktende stempels, handstempels, letter- en cijferstempels, doe het zelf stempels, pocketstempels… de keuze is enorm! Maar als u dan een stempelkussen kiest, doe het dan ook met evenveel zorg. Dit bespaart u achteraf heel wat zorgen. Uiteraard kiest u de kleur van de inkt. En u bepaalt de afmeting van het kussen in functie van de grootte van uw stempel. En daarnaast kiest u het soort inkt waarvoor het kussen moet dienen. Gewone inkt is gemaakt op waterbasis en is ideaal voor papier. Of u kiest voor een stempelkussentje dat geschikt is voor sneldrogende inkten. Deze inkten zijn bedoeld voor specifieke toepassingen zoals bijvoorbeeld niet-poreuze oppervlakken. Het kussen voor sneldrogende inkten houdt de inkt beter vast zodat deze niet zo snel uitdroogt. Vraag ook hier gerust raad als u niet goed weet welk stempelkussens u precies moet kiezen.

Een unieke stempel: de lakstempel

Misschien heeft u of uw kinderen al geprobeerd om een heuse lakstempel aan te brengen op brieven, uitnodigingen of andere documenten. Heeft u daarvoor dat gewoon kaarsvet en een zelf gemaakte zegelring of afdruktoestelletje gebruikt? Niet doen! Het is niet alleen gevaarlijk, het resultaat zal ook niet haarfijn zijn. Enkel met degelijke waxstempels en zegellak van de beste kwaliteit (Gutenberg-kwaliteit) maakt u de perfecte lakstempel. En u kunt zelf uw lakstempel online maken. U kiest een eigen ontwerp, laadt dit op in een online creator en uw zegelstempel is klaar! U heeft ook nog keuze uit diverse kleuren zegellak. Zelfs goud, zilver en roze behoren tot de mogelijkheden! Als u graag creatief bezig bent met zegellak, doe het dan met professioneel materiaal!

Ga voor professioneel materiaal, ook als u particulier bent

Of het nu gaat over stempelkussentjes, waxzegels, en lakstempels of elk ander product dat met stempelen te maken heeft, kies voor degelijke producten. Gerenommeerde merken garanderen kwaliteit en een perfect resultaat. De prijzen hoeven zeker niet uit de pan te swingen. Ook aan democratische prijzen vindt u al een hoge kwaliteit. Voor elke toepassing is er een andere stempel. U houdt het niet voor mogelijk welke soorten stempels er allemaal bestaan. Ga gerust op zoek tot u het juiste materiaal gevonden heeft. Vindt u het niet direct? Dan helpt de verkoper wel mee zoeken. Zo wordt jouw stempel-klus een groot succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *